Om os

Tradition og ekspertise

En af vores stolte traditioner har gennem alle årene været at videreføre det gode snedkerhåndværk fra generation til generation.I vores 2000 m2 store maskinsnedkeri og værksted har mange kyndige hænder gennem mere end 100 år skabt, genskabt og repareret stort set alt i træ: vinduer, skabe, døre, radiatorskjulere, paneler, hemse, bordplader, køkkener, gulve og meget andet.

Ny generation

Samme gode kvalitet

I 2019 overtog Lars Thomsen Rammelisten.

Lars er udlært snedker fra Rammelisten og har senere uddannet sig til bygningskonstruktør.

”Ved overtagelse af Rammelisten var det vigtigt for mig, at viderefører det gode håndværk som Rammelisten har stået for de sidste mange år. Vi tilbyder i dag en bred vifte af snedkeropgaver, lige fra møbler, køkkener, vinduer, døre, lister mv. Bl.a. derfor er én af vores mål, at være kundens ”hussnedker” hvor vi kan producere, og ikke mindst montere den brede vifte af vores produkter.”

Lars har arbejdet 5 år på arkitekttegnestue og der efter 5 år som byggeleder.

Tidslinjen

2019

Lars Thomsen overtager Rammelisten

1980-90

Henrik Elving overtager Rammelisten

1970’erne

Kontorbygning og lagerhal opføres

1966

Arne Elving køber Rammelisten

1960

Det nuværende værksted opføres

1959

Der opstår brand på værkstedet

1905

Værkstedet flytter til Kongevejen, hvor det ligger i dag

1880’erne

Rammelisten grundlægges midt i Helsingør

Værkstedet

Om Rammelisten

Vores Historie

Helsingør Rammelistefabrik og maskinsnedkeri blev grundlagt af Carl Rasmussen i 1880’erne midt i havnebyen Helsingør. I 1905 flyttede Rammelisten til sin nuværende adresse på Kongevejen ved den gamle stationsbygning og Kongevejsskolen fra 1700-tallet. Dengang var det udkanten af byen, men med tiden voksede Helsingør, og Rammelisten ligger nu centralt. Efter en brand i maskinværkstedet i 1959, der opstod ved et uheldigt møde mellem sprit, ild og lak, opførtes det nuværende maskinsnedkeri, som står stort set uforandret den dag i dag. Bygningen, der huser kontorer og lagerhal, opførtes i 1975 af den daværende snedkermester og tidligere kasserer i Helsingør Snedkerlaug Arne Elving, som købte Rammelisten i 1966 efter Poul Rasmussens død i 1965. Arne Elving efterfulgtes af sin søn, Henrik Elving, snedkermester på Rammelisten i dag.

Ved Helsingør Snedkerlaugs opløsning havnede den smukke kiste, der indeholder laugsvedtægterne fra 1730, laugsprotokollen fra 1581 og en sølvklokke, som lauget fik foræret ved dets 375 års jubilæum, i Rammelistens varetægt. Kisten, som på fagsprog kaldes en lade, er et pragteksempel på godt snedkerhåndværk. Den er sortlakeret med sirligt udskårne figurer og mønstre indlagt i hvidt. Snedkerfaget har en lang og stolt tradition, som videreføres her på Rammelisten. Den smukke kiste skænkes til Helsingør Bymuseum, for den er en del af vores kulturarv, og på museet kan den være til glæde for flere.

Værkstedet omkring 1920
Værkstedet i 1980
Personalet på Helsingør Rammelistefabrik og Maskinsnedkeri omkring 1920

Bliv kontaktet

Send en kort beskrivelse af den opgave, vi skal hjælpe dig med at løse, så kontakter vi dig hurtigst muligt.