Restaurering af Arbejdermuseet

I samarbejde med Lundgaard & Tranberg Arkitekter

En opgave vi har sat stor ære i at udføre. Et sted der har, og skal huse mange store begivenheder i fremtiden.

Vi har snedkeret nye forkanter til scenepodiet, 20 nye døre til festsalen, radiatorskjuler samt et nyt skab i Stauningsalen.

Sceneforkanten er tegnet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter og udført i olieret egetræ. Desginet til at kunne demonteres og genmonteres efter Festsalens behov.

Arbejdermuseet ønskede at dørene blev opgraderet til moderne døre, der dækker nuværende lyd- og brandkrav, samtidig med at de bibeholdt det gamle udtryk. Alle beslag er således genbrugt og nye dørpumper monteret skjult. Dørtykkelserne er forøget, men monteret i de gamle karme. En udfordring i sig selv. Til sidst er alle døre blevet ådret af maleren (ådre – efterligne træets årer ved hjælp af maling)

Skabet i Stauningsalen er genskabt efter gamle tegninger fra arkiverne. Oprindeligt var der ikke tiltænkt et skab i projektet, men efter en delvis nedrivning stod det hurtigt klart, at der engang havde stået et skab. Bagbeklædningen på skabet var intakt og omridset af de gamle hylder viste sig her og de nye hylder placeret derefter. Skabet er ligeledes ådret.

 

Arkitekt: Lundgaard & Tranberg Arkitekter

Foto: David Stjernholm